Sveriges populäraste familjehund

Sverige är ett land där hundar som sällskapsdjur är mycket vanligt förekommande. Hundar syns till på lekplatser, i staden, på stranden eller fotbollsplanen och intresset för hundar ökar lavinartat för varje år. Det finns en mängd med spännande och trevliga raser att välja mellan, men vilken hundras är bäst som familjehund?

När man talar om familjehundar menar man vanligtvis hundraser som är specifikt lämpliga för familjer med små barn. Dessa hundar är snälla, har ett stadigt och trevligt lynne och besitter en stor dos av tålamod. Med små barn i familjen är det viktigt att man väljer en hund av detta slag, men att man fortfarande är noga med att lära barnen om hur man respekterar ett djur. Tålmodigheten och snällheten i hundraserna är bara ett plus i kanten.

På internet finns det många listor över populära hundraser som passar även de allra minsta. Labrador retriever är fortfarande en av landets mest uppskattade hundraser, just för att den är så pass trevlig och lättlärd. Denna hundras har betydligt kortare päls än en golden retriever, vilket kan anses mer lättskött, men trots det så är golden retrievern ett annat mycket självklart val.

Vidare på listan följer hundraser som basset, collie, newfoundland och Australian shepherd. Här får man naturligtvis inte bara utgå från hundens egenskaper, utan även titta på hur stor hunden kan bli och om man har det utrymme och den tid som krävs för att ta hand om en större hundras. Om ingen av ovanstående raser föll dig i smaken kanske en älghund eller engelsk springer spaniel kan vara något för din familj.

feather-magazine