Hundkläder – behövs det?

Behöver en hund verkligen ha kläder och är det nödvändigt? Svaret beror naturligtvis på vilken typ av kläder som man sätter på sin hund och små prinsessklänningar eller kostymer är aldrig på sin plats. Denna typ av kläder var som mest populärt under tidigt 2000-tal, men idag ser man att fler och fler människor byter den rosa spetsklänningen mot en tålig vinterkappa.

Hundkläder kan faktiskt komma till mycket stor användning om det är rätt typ av plagg som används på rätt sätt. Under de mest regniga och kalla månaderna kan en hund må riktigt bra av ett vattentätt täcke och när det är minusgrader kanske inte pälsen räcker till. Fodrade vinterkappor till hunden kan idag köpas på majoriteten av alla djuraffärer och på hundratals e-butiker. Skillnaden på denna typ av plagg och ovanstående nämnd prinsessklänning, är att hundkläderna är anpassade för att förbättra hundens välmående.

Vill man köpa hundkläder till hunden är det viktigt att täcket/kappan har rätt storlek. Om kappan är för stor kan hunden snubbla eller lyckas ta sig ur och om den är för liten så kan remmar skava och skapa sår. Mät alltid din hund så att du kan jämföra måtten med plagget.

feather-magazine