Ta med hunden på semestern

Hunden, människans bästa vän, vad vore väl en semester utan den? Oavsett om man ska resa långt eller inte så är det alltid roligare att ta med hunden. I det här inlägget kommer du finna information som är bra för dig att veta om du vill ta med din fyrbenta vän nästa gång det är dags för semester.

Ta bilen istället för flyg

Att resa med hunden i bilen till en stuga eller något annat är enkelt och man kan stanna ofta för att rasta den. Tänk på att en del hundar kan bli åksjuka så det kan vara bra att man provar några korta sträckor innan man ger sig ut på en bilsemester i Europa med hunden. Om det är så att hunden blir åksjuk enkelt kan det vara smart att inte ge den för mycket mat och vatten innan resan börjar. Sedan kan man stanna ofta, ge lite mer mat och vatten och låta hunden få göra sina behov. Det här är ett bra sätt om man vill åka på semester på ett ekonomiskt vis, men ändå känna att man har frihet att gå ut och rasta hunden när man vill. Är man endast intresserad av att det ska vara så billigt som möjligt så kommer det andra förslag i nästa stycke.

Åk tåg med din hund

Att åka tåg med hunden är bättre om man ser till den ekonomiska aspekten. Det kan vara skönt att bara sitta och ta hand om sin hund istället för att köra. Det brukar dessutom gå mycket snabbare med att åka tåg istället för att ta bilen. Och glöm inte att det här är mycket bättre rent miljömässigt om man jämför med att flyga eller åka bil. Det kan dock bli svårt att veta hur man ska tajma det där med att hunden måste få komma ut och göra sina behov. Se till att du vet när tåget kommer göra längre stopp så att du hinner gå ut och låta hunden göra det den behöver. Oavsett om man reser med tåg eller bil är det viktigt att man alltid har tillgång till vatten åt hunden. Men precis som när man ska åka bil kan det vara klokt att inte ge hunden alltför mycket vatten innan en längre åktur.

Flyga med sin hund

Om man ska resa väldigt långt och vara borta en längre tid är flyg ett bra alternativ. Det kan dock bli dyrt om man tar med sig sin hund. I vanliga fall måste dessutom hunden åka i bagageutrymmet, vilket kan vara väldigt stressande för hunden om den inte är stabil rent mentalt. Se därför till att du har tränat hunden på att sitta i en hundbur så att den inte blir rädd.

feather-magazine