Fira hundens födelsedag

Vi älskar våra hundar mer än någonsin så naturligtvis kommer vi att vilja skämma bort dem lite extra när det är dags för födelsedag. Många hundägare runt om i världen firar hunden precis på samma sätt som vilken annan familjemedlem som helst. Att anordna ett hundkalas är dock enklare än att anordna ett barnkalas för 10 ungar, men hur mycket jobb du lägger ner beror på din egen och hundens standard.

Sanningen är att det finns många andra tillfällen att fira tillsammans med sin hund. Det är t.ex. inte helt ovanligt att hundägare vill ha en baby shower när det är dags för hunden att få sin kull. När du anordnar en baby shower till din vän kommer du troligtvis att vilja ha snygga dekorationer och kanske även något gott att äta, detsamma gäller för hunden. Oavsett om det är en baby shower eller ett födelsedagskalas som du vill bjuda din hund på är det viktigt att du gör det i riktig hund-anda!

Perfekta hundtårtor

Även om majoriteten av alla hundar skulle slicka i sig vilken gräddtårta som helst så är det bättre att baka en tårta specifikt till hunden. Ett tips är att slänga ihop det mesta som hunden tycker är gott, t.ex. på ett rund knäckebröd som kan agera tårtbotten. Det är t.ex. väldigt vanligt att använda sig av leverpastej på hundtårtan. Om du vill go “all in” kan du baka den själv från grunden så att du är säker på att alla livsmedel är säkra för din fyrbenta vän.

Bjud in bästa kompisarna

Har din hund några bästa kompisar? Då måste du naturligtvis se till att även bjuda in dessa till kalaset. Det kan t.ex. vara hundkompisar från rastgården, från hunddagiset eller från gemensamma vänner till dig. Var noga med att välja ut hundar som du vet går bra ihop med din egen, speciellt om ni ska befinna er inomhus eller på en liten yta. Kom ihåg att det är minst lika kul för hundkompisar att få en kalasinbjudan som för ett barn. Gör personliga inbjudningar och skicka eller dela ut!

Presenter hör födelsedagen till

Det råder ingen tvekan om att din bästa vän ska få riktigt fina presenter när det är dags för kalas. Det kan t.ex. vara någon ny, rolig aktivitetsleksak som tränar spårningstekniker eller minnet. Det kan också vara en fin värmande hundtröja nu när det börjar bli kallt utanför dörren eller varför inte en ny hundsäng dit hunden kan gå för lite lugn och ro. Se till att välja presenter som lämpar sig bra för hundar och som är säkra och trygga om hunden skulle tugga sönder den. Det kan vara allt från rep till pipleksaker, ett vackert nytt halsband eller en skön hundkappa.

feather-magazine