Hunden – Din nya motionskompis

Har du svårt att komma iväg till gymmet och känns det som att ingen sport passar dig? Du är inte ensam! Även om träning och hälsa är ett ämne som har blivit väldigt hett just nu så är det fortfarande väldigt många människor som tycker att det är svårt att komma igång. Den vanligaste orsaken till att man har svårt att börja träna är att man helt enkelt saknar motivationen och inte har någon direkt anledning till att gå. Har du däremot en hund vid din sida så kommer du inte undan motionen. Vi ska berätta mer!

Dagliga promenader med din hund

Vi säger inte att en hund kommer att få dig att bli body builder, men en hund kommer åtminstone att se till att du får den där dagliga motionen som är viktig av många olika anledningar. När vi tränar och rör oss dagligen så förbättrar vi vår hälsa, både den psykiska och den fysiska.

En hund behöver komma ut och röra på sig och rastas flera gånger om dagen. Minst ett av dessa tillfällen ska inkludera en längre promenad där hunden får ordentligt med motion. Ju större hund du har, desto längre promenader kommer du också att behöva ta. Valet av ras är naturligtvis av betydelse. En hundras som är känd för att ha mycket energi kommer att kräva mer av dig än t.ex. en tax.

Kontentan i det hela är dock inte vilken hundras som kräver mest, utan att du kan få en riktigt bra motionskompis i din hund. Nu kan du inte längre hitta ursäkter för att slippa röra på dig, utan det är ett faktum att du måste kliva upp från soffan och röra dig utanför din dörr. Hunden kommer behöva gå ut på morgonen, under dagen och vid en sista rastning på kvällen. Det betyder att du åtminstone kommer att ha tre tillfällen varje dag där du går på promenader.

Skaffa hund

Du behöver inte låna 100000 kronor för att starta upp en kennel och föda upp egna hundar för att ha en hund att promenera med. Om du känner dig osäker på om hundlivet är för dig kan du till och med börja mjukt genom att vara hundvakt till någon annans hund under dagarna. Det finns många människor som behöver hjälp att promenera sina hundar och då kan du ta tillfället i akt. Den bästa och mesta motionen får du naturligtvis om du är hundägare själv. Innan du skaffar hund är det dock viktigt att du har koll på hur en hund ska skötas och vad som krävs för att hunden ska må bra. Att skaffa en hund enbart för att du ska få rumpan ur soffan är sällan ett bra alternativ.

feather-magazine