Att välja rätt hundförsäkring

Som alla hundägare säkert känner till är det väldigt viktigt att försäkra sin hund ifall det skulle ske en olycka. Men att välja rätt sorts försäkring är inte alltid det lättaste. Det finns nämligen ett relativt stort utbud med försäkringar att välja mellan. För att hjälpa till lite på vägen kommer här ett antal tips på vad du bör tänka på för att välja den rätta försäkringen för dig och din hund.

Du bör börja leta efter en försäkring så snabbt du blir hundägare. En sak som kan gälla för hundvalpar är att de måste ha uppnått en viss ålder för att det ska vara möjligt att teckna en försäkring. Vissa bolag kräver att hunden är minst sex veckor gammal. Så dubbelkolla alltid detta. Ett första tips är att du besöker Hundförsakring.se och jämför ett antal försäkringar med varandra. Det kan vara allt du behöver för att hitta rätt. Skulle du däremot behöva lite fler tips och förslag på vad du kan göra kommer de här nedan.

Att tänka på vid val av försäkring

Det finns som sagt flera faktorer du bör ta i åtanke vid val av hundförsäkring. Efter att du har tänkt igenom dessa, samt svarat på vissa frågor, kommer valet förhoppningsvis bli lite lättare. Du kan även prata med andra hundägare och fråga om tips på vad du bör göra när du ska välja rätt hundförsäkring.

  • Hur aktiv är din hund? Vilken typ av hund äger du? Om du har en jakthund finns det en chans att du behöver en annorlunda försäkring jämfört med om du har en liten, lugn familjehund. Det är viktigt att du väljer den hundras som passar dig bäst och inte endast den du tycker är sötast. Ju mer aktiv hund du äger desto större chans finns det till skador.
  • Rasen på din hund kan avgöra vilken försäkring som är bäst. Vissa raser har större chans att drabbas av vissa hälsoproblem. Gör därför efterforskning på rasen och ta reda på ifall det finns några speciella sjukdomar som den har stor risk att drabbas av.
  • Vad ingår i de olika försäkringarna? Det är viktigt att du tar reda på innan du väljer en. Vissa försäkringar täcker nämligen inte alla typer av sjukdomar och skador.
  • Är det svårt att få ut ersättningen? Det finns försäkringsbolag som har krav på att en av deras egna veterinärer avgör vilken sorts vård som krävs för vissa ärenden.
  • Vill du betala en lägre premie eller föredrar du en låg självrisk och hög premie?
  • Ta reda på ifall det finns försäkringsbolag som erbjuder dig en rabatt. Vissa har nämligen rabatt på försäkringar ifall du väljer att teckna flera hos ett och samma bolag.
feather-magazine