Agility – roligt och givande

Fler och fler hundägare har börjat att intressera sig för agility. Hundsporten har alltid vara mycket populär, men på senare år verkar det som att intresset har ökat. Agility går ut på att man som förare visar och vägleder hunden kring en bana och hunden ska sedan väja för hinder, hoppa över eller krypa genom tunnlar. För den som tittar på kan agility se väldigt enkelt och lätt ut, men det krävs otroligt mycket träning och ett starkt band mellan hunden och föraren.

Det finns flera olika sätt att komma igång och träna agility tillsammans med sin hund. För de allra flesta är klubbar och föreningar det mest självklara valet, medan andra hellre tränar privat. På många hundforum kan man träffa hundägare med samma intresse som en själv och tillsammans kan man samlas för att träna, byta kunskap och lära sig av varandra.

Har du tillgång till en stor trädgård kan det vara utmärkt att köpa hem olika hinder och slalompinnar. På så sätt får ni en egen agilitybana där du kan träna tillsammans med hunden och det bästa är att du kan utforma banan efter hundens egen nivå, för att sedan öka och utveckla banans svårighetsgrad.

feather-magazine