Städning och hundar

En sak som många inte tänker på när de skaffar den där söta hunden är all extra städning som behöver göras när hunden väl kommer hem. Hundhår, sand, lera och annat är bara några exempel som en hundägare får stå ut med.

Vardaglig städning

När det gäller den vardagliga städningen är det inte alls ovanligt att hundägare måste dammsuga och torka av golven varje eller varannan dag. Smuts och annat fastnar lätt på golv och i mattor vilket gör att det snabbt ser smutsigt ut om man inte håller efter i hemmet. I den vardagliga städningen bör man också se till att damma av hyllor med mera i de rum hunden befinner sig i. En lurvig svans och hundlek kan röra upp mer damm än vad man kan tro.

Flyttstädning och hund

När man kommer in i en lägenhet där det bor en hund kan man ibland känna en typisk hunddoft. Det gäller speciellt om hunden ofta kommer in blöt i bostaden. När man har haft hund i bostaden kan man behöva anlita flyttstädning i Göteborg eller på annan plats för att lägenheten ska bli riktigt ren. I vissa hyreshus krävs det också att hyresgästen tar dit ett företag som sköter städningen om denne valt att ha husdjur i sin lägenhet. Beroende på hur noga man skött städningen, kan priserna bli höga eller låga. Om det dessutom sitter mycket lukt i tapeter eller golv kan man bli tvungen att betala för en omtapetsering.

Underlätta städningen

När man har hund finns det flera sätt som man kan underlätta städningen på. Ett bra alternativ är till exempel att man helt enkelt inte har lika många mattor på golven. Man kan ha ett fåtal plastmattor av mindre storlek. De kan enkelt kastas in i tvättmaskinen när de är smutsiga. Om man har en egen trädgård kan de också spolas av med vattenslangen och borstas med en borste. När det gäller lera och annat kan det vara bra att lägga en handduk på hallgolvet som hunden får gå in på. Med den torkar man av hundens tassar, ben och mage. Om hunden är mycket lerig kan det vara bra att göra en första torkning här, och sedan bär man hunden, eller leder den i kopplet raka vägen in till duschen. Innan man tar av koppel och halsband ser man till att hunden är ren och torr. Hunden kanske inte är speciellt förtjust i att bada till att börja med men ibland finns det helt enkelt inget återvändo. I de här fallen kan det vara bra att ha en munkorg till hand så att hunden inte kan bitas. Tids nog vänjer sig hunden, men första gången kan alltid vara lite extra jobbig och osäker.

feather-magazine