Träna hundens intellekt

Det är inte bara hundens kropp som behöver få komma ut, röra på sig och bli aktiverad. En hund är så mycket mer än så och det är inte ovanligt att uttråkade hundar förändrar sitt beteende till det sämre. En understimulerad hund kan lätt börja med hyss som man tidigare inte sett eller t.ex. gå från att vara rumsren till att kissa och bajsa på alla möjliga platser.

Hundens sinne, precis som kroppen, behöver aktiveras varje dag. Det krävs inga större aktiviteter för att hjärnan ska få jobba och det kan räcka gott och väl med att man som hundägare gömmer godis i hemmet, som hunden sedan får nosa fram och äta upp. För den som vill finns det dessutom mycket bra aktivitetsbollar att köpa på de allra flesta djurmagasin, men med fantasi går det även att skapa leksaker själv. Gör du det sistnämnda måste du dock vara säker på att hunden inte kan skada sig på leksaken om den skulle gå sönder.

Ett annat sätt att stimulera hundens intellekt är att bege sig ut i skog och natur. Låg hunden uppleva nya saker, känna dofter den aldrig känt eller följa med en riktig hajk. Du väljer själv vad som passar din hund bäst!

feather-magazine